Een groot deel van de leden van Kalinko bestaat uit kinderen tussen de 4 en 18 jaar. 
Op dit moment heeft Kalinko ongeveer 100 leden onder de 12 jaar en ongeveer 150 leden tussen de 12 en 18 jaar. Aangezien de jeugdleden de sterren van de toekomst zijn, zijn zij zeer belangrijk binnen de vereniging.

De jeugdleden zijn in te delen in de volgende categorieën. De indeling is deels gebaseerd op leeftjd, maar ook afhankelijk van de ontwikkeling van het kind.

De volleybalspeeltuin (4 tot 6 jaar)

De volleybalspeeltuin is de leukste speelplaats binnen Kalinko, waar kinderen komen klimmen en klauteren en de allerleukste bal- en teamspelletjes spelen. De volleybalspeeltuin is er voor alle kinderen tussen de 3,5 en de 6 jaar oud.
Lees meer...

Cool Moves Volley (6 tot 11 jaar)

Ben je tussen de 6 en de 11 jaar oud? Dan is er Cool Moves Volley voor jou! Op dit moment trainen er ongeveer 90 kinderen tussen de 6 en 11 jaar op alle onderdelen van het volleybal. Je leert de spelregels, serveren en bovenhands en onderhands spelen. De trainingen zijn wekelijks op zaterdagochtend in Houtrust en acht keer per jaar is er een toernooi op zaterdag ergens in de regio. 
Lees meer....

Jeugd (vanaf 11 jaar

Voor alle jeugd tussen de 11 en de 18 jaar biedt Kalinko competitie aan, die georganiseerd worden door de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo). Je speelt dan wekelijks wedstrijden tegen andere volleybalteams uit de regio.
We doen dit in 4 leeftijdscategorieën. 

  • A-jeugd: op 30 september van het seizoen niet ouder dan 17 jaar
  • B-jeugd: op 30 september van het seizoen niet ouder dan 15 jaar
  • C-jeugd: op 30 september van het seizoen niet ouder dan 13 jaar
  • CMV Niveau 6: op 30 september van het seizoen niet ouder dan 11 jaar

Per niveau zijn er verschillen in spelregels, veldgrootte en nethoogte.

De thuiswedstrijden zijn meestal op zaterdag vanaf 12:30 uur. Voor alle kinderen zijn er teams op hun eigen niveau waarbij de nadruk ligt op gezelligheid, prestatie of een combinatie van beiden.
De jeugd krijgt doordeweeks training in sporthal Houtrust aan de Laan van Poot of in  sporthal Gaslaan aan de Gaslaan.

Er is meer....

Kalinko heeft naast alle volleybaltrainingen en wedstrijden ook nog andere leuke activiteiten waar je als je lid bent aan kunt deelnemen. Rond oud en nieuw hebben we om de jaarwisseling te vieren altijd een oliebollentoernooi waarin spelers van alle jeugd- en seniorenteams gemengd worden en met elkaar gaan volleyballen.

Aan het einde van het seizoen is er ook speciaal voor de jeugdige leden van Kalinko het jeugdkamp. Hierbij gaat een groot deel van de jeugdleden naar een kampterrein ergens in Nederland om een weekend lang allerlei spelletjes te doen en veel lol met elkaar te maken. Het is zo leuk dat veel jeugdleden hier in het begin van het nieuwe seizoen al naar uitkijken!