Heren 1 klimt naar tweede plaats dankzij overwinning op VollinGo

Op zaterdag 19 oktober wint Kalinko Heren 1 van VollinGo Heren 1 met 4-0 voor thuispubliek in Houtrust.

De eerste bal van de wedstrijd werd geserveerd door de speler van de week, Emmanuel Ugahary.

  

De eerste set begon met de bekende opstelling, Frank als spelverdeler, Haiko en Radek op de buitenkant, Rik op de Diagonaal en Kaj en Bart op de middenpositie. Rudy, de nieuwe aanwinst van de mannen van kalinko mocht zijn debuut maken als libero.

Kalinko begon zeer sterk met een serviceserie van Kaj, waardoor gelijk een voorsprong van 7 punten behaald werd (9-2). Hierna kon met volle overtuiging, maar ook met veel rust in het spelletje de set afgemaakt worden. Dit werd nog wel even lastig gemaakt door de heren van VollinGo met een serviceserie. Na een wissel van Radek met Arnaud, kon de service van VollinGo gestopt worden door Rik, die liet zien dat hij niet alleen hard kan slaan maar ook gewoon een balletje in het midden van het veld kan wegleggen. Hierna kon de set binnengehaald worden met 25-19.

Ook in de 2e set begonnen de mannen van Kalinko sterk, en konden gelijk een gat slaan. Haiko had een gat in het blok gevonden waar hij handig gebruik van maakte. Rudy kreeg de service pass onder controle en ook de middenman en konden aangespeeld worden. Kalinko speelde het spelletje zoals ze graag willen spelen, en wonnen de 2e set met 25-21.

De 3e set was niet anders dan de 2e set voor de mannen van Kalinko. Gelijk aan het begin pakte de heren een voorsprong en lieten die niet meer gaan. Net zoals in de andere sets zette VollinGo toch nog even aan, maar Rik liet weten het daar niet mee eens door een aantal harde aanvallen. Hierdoor kon deze set binnen gehaald worden met 25-19! De winst van de wedstrijd gaat naar Kalinko Heren 1.

De 4e set werd de opstellen iets aangepast door Haiko rust te geven en Radek in het veld te zetten. De mannen van Kalinko begonnen deze set echter niet zo sterk als de eerste 3 sets. VollinGo heeft hun andere spelverdeler in het veld gezet, waardoor de middenaanval van hun opeens wel door kwam. Gelukkig hadden we Ans langs de kant staan, die al de hele wedstrijd zat te schreeuwen dat er groot gat in het midden van het veld zou zitten. De heren van Kalinko zagen het gat eigenlijk niet, behalve Rik, die handig gebruik maakte van de tip van Ans. Halverwege de set lukte het om grip te krijgen op VollinGo heren 1, en de set naar hun toe te trekken. De set werd binnen gesleept met 25-23, wat de eerste 4-0 winst opleverde!

#wijzijnkalinko

Verslag door Kaj de Groot
Foto’s Maarten Schuurman

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden