Dames 1 verliest nipt van Keistad

Ook Keistad kent Kalinko nog van vorig seizoen in de 2e divisie. Beide teams ietwat met een andere teamsamenstelling dan vorig seizoen, maar toch.

Na het spelen van de eerste rally van de mini van de week, Charlotte, kon de wedstrijd beginnen. Ans begon deze wedstrijd met speelsters Lisan Cosman, Kirsten Moll, Amy Christoffels, Sharon Vis, Lisa van de Gevel, Iris Verheul & Sanne van Rijn.

Kalinko begon niet heel lekker aan de eerste set. De lastige service van Keistad bracht hen al snel van een 3-8 achterstand naar 3-13 achterstand. Kalinko krijgt de pass niet op orde en kan het daardoor ook niet afmaken. Bij een stand van 14-22 lijkt Kalinko eindelijk de smaak te pakken krijgen. Een goede service serie van Kirsten, gecombineerd met een goed blok, wat technische fouten aan de kant van Keistad en een betere verdediging van Kalinko, brengt Kalinko uiteindelijk op 21-24! Helaas was het toch te mooi om waar te zijn en won Keistad deze set met 21-25.

Op naar set 2! In deze set starten Lisan Cosman, Kirsten Moll, Quincy Pronk, Sharon Vis, Lisa van de Gevel, Rianne van der Stelt & Larissa Masselink. Kalinko start heel goed aan deze set. Al snel weten de dames van Kalinko een voorsprong van 10-03 te creëren. De servicedruk is weer terug, maar ook de aanvalskracht. Marit Boom wordt er een aantal keer ingewisseld voor haar sterke service en dat pakte goed uit! Kalinko is niet te stoppen en weet het binnen no-time naar 24-09 te brengen. Uiteindelijk wint Kalinko deze set met 25-13.

Het staat nu 1-1 in sets. De dames van Kalinko beginnen weer met de opstelling van de 2e set. Helaas begint deze set niet zo veelbelovend voor Kalinko als de voorgaande set. Bij een 0-6 achterstand komt Angie Tolentino het veld in voor Sharon Vis. Kalinko weet weer wat punten te pakken, maar blijft moeite hebben met het snelle spel van Keistad. Het staat inmiddels 12-16 voor Keistad. Desondanks de lange rally’s en mooie reddingen, weet Kalinko niet de voorsprong over te nemen. Keistad wint deze 3e set met 18-25.

De 4e set is begonnen en het gaat redelijk gelijk op. Na een kleine voorsprong van Kalinko, werkt Keistad zich weer een stukje dichterbij; 10-10. Gedurende de hele set gaat het heel erg gelijk op. Door een paar mooie aanvallen, wat kill blocks en een sterke service van beide kanten, weten Keistad en Kalinko het spannend te houden tot 19-18. Toch weet Kalinko het gat iets groter te maken in de eindfase van de set. Kalinko sleept uiteindelijk deze 4e set binnen met 25-22.

De 5e en tevens laatste set is nu echt een feit. Ook deze set is ongelofelijk spannend. Beide teams vechten voor de punten en zorgen ervoor dat er dan ook geen enkele bal op de grond zal komen. Bij een stand van 6-8 wordt er zoals gebruikelijk van kant gewisseld. Met een mooie plaatsbal van Quincy en een wissel (Sharon voor Angie) was het helaas niet genoeg om op voorsprong te komen. Keistad was net iets sterker en wint deze set met 8-15. Het was een spannende wedstrijd die leuk was om te zien, maar helaas was het net niet genoeg voor Kalinko. Keistad wint deze wedstrijd met 2-3.

Volgende week speelt Kalinko de laatste wedstrijd van 2019. Om 16:00h zijn zij te gast in Amsterdam om tegen Armixtos Dames 1 te spelen, de huidig nummer 1. Hopelijk tot dan!

Iris

 

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden