Dames 1 zonder punten terug naar Scheveningen

Zaterdag 14 december stond de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op de planning. Dames 1 mocht aantreden tegen Armixtos, de nummer 1 van de competitie, een team dat we nog kenden van vorig seizoen.

We wisten dan ook dat we niks te verliezen hadden. We waren met een volle selectie met trein en auto afgereisd naar Amsterdam. Angie kwam ons dit keer op de middenpositie versterken.

Na de gebruikelijke warming-up startte Ans met Kirsten Moll, Lisan Cosman, Sharon Vis, Quincy Pronk, Lisa van de Gevel, Iris Verheul en libero Larissa Masselink. In het begin ging het aardig gelijk op en konden we aardig meekomen totdat Armixtos een gat sloeg dat steeds groter werd. Passend stonden we onder druk en aan het net konden we het niet afmaken. Wissels hielpen niet meer en de set eindigde in een duidelijke 15-25.

Nog steeds drie sets te gaan, en met wat aanpassingen begonnen we heel goed aan de tweede set. Met name Lisa was goed op dreef met haar service wat resulteerde in een 5-0 voorsprong. Armixtos nam een time-out. Tot aan de helft van de set behielden we de voorsprong, maar Armixtos bracht wat wissels in het veld en we gaven het helaas weer uit handen. Op het einde van de set liep Armixtos flink uit en konden we geen punten meer pakken. De set eindigde in 17-25

Toen volgde set 3. Er was veel gewisseld maar deze set speelden we slecht en onder ons niveau. Het plezier was weg en we hadden geen antwoord op Armixtos. Daarnaast werden heel veel punten cadeau gegeven. De setstand zegt genoeg: 9-25

De vierde set begonnen we beter dan de set ervoor. Toen we weer op achterstand kwamen probeerde Ans het roer om te gooien door Angie op de buitenkant erin te wisselen en Amy toch op midden. Waarschijnlijk werd de tegenstander hier ook door verrast want we kwamen terug. Angie scoorde veel op de buitenkant en er werden een paar mooie killblocks gemaakt. Het werd spannend tot 23-24 toen Armixtos een bal nipt in sloeg. Heel jammer dat we deze laatste set niet gepakt hebben. Desondanks een terechte overwinning voor Armixtos. Geen punten maar wel een legere portemonnee door de parkeerkosten mee teruggenomen naar Den Haag.

Al met al kunnen wij terugkijken naar een prima eerste seizoenshelft waarin we met een wedstrijd minder de 6e plaats in het linkerrijtje innemen. Dit is al een betere start dan het seizoen hiervoor, ondanks nieuwe speelsters en schaarste op de middenpositie. Ook valt er nog genoeg te verbeteren. Zo hebben we hele goede wedstrijden gespeeld maar ook een paar onder ons niveau. Een doel voor de volgende seizoenshelft is dan ook een stabieler wedstrijdniveau neer te zetten.

Na dinsdag gaan we genieten van een winterstop, daar zijn we stiekem allemaal wel aan toe. In Januari zullen we weer starten om de kerstkilo’s er af te trainen en de eerstvolgende wedstrijd staat gepland op 11 januari, 14:30 thuis tegen Spaarnestad!

Amy

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden