Promotie / degradatie richting seizoen 2020-2021

Vandaag heeft de Nevobo bekendgemaakt welke teams promoveren en welke degraderen

Op 18 maart maakte de Nevobo bekend alle competities van Topdivisie en lager te stoppen, vanwege de maatschappelijke gevolgen van het coronavirus. Op 22 maart volgde het nieuws dat ook de Eredivisie per direct werd stilgelegd. Om de vraag te beantwoorden hoe om te gaan met promotie / degradatie richting het nieuwe seizoen (2020-2021), riep de volleybalbond haar leden op om mee te denken. Daar kwamen duizenden reacties op.

Vandaag is besloten dat de berekening van de eindstanden van de competities seizoen 2019-2020 geschiedt op basis van het wedstrijdquotiënt. In het  seizoen 2020-2021 wordt een extra Topdivisiepoule ingevoerd om meer promoties mogelijk te maken.

Het team met het hoogste wedstrijdquotiënt eindigt bovenaan. De nieuwe eindstanden zijn vanaf heden te zien in de competitiemodule in onder meer de Mijn Volleybal app en op volleybal.nl
N.B.: de nummer 1 wordt niet benoemd tot kampioen. De eindstanden worden alleen gebruikt om te bepalen welk team promoveert of degradeert.
Voor de jeugdcompetities die in het voorjaar werden gespeeld, wordt er geen stand bepaald.

Voor Kalinko betekent dit concreet dat alle teams zich handhaven in dezelfde klasse als dit jaar, behalve Dames 8. Dit team degradeert, niet geheel onverwacht, van de derde naar de vierde klasse.

Net als in voorgaande 'normale' seizoenen betekent dit niet dat alle indelingen voor volgend seizoen al in beton zijn gegoten. Teams kunnen altijd nog afzien van promotie en verenigingen hebben altijd de mogelijkheid een verzoek in te dienen om een team in te laten stromen op een hoger niveau.

Meer info vind je in dit nieuwsbericht van de Nevobo en in de bijbehorende FAQ

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden