Kalinko D1 sluit goede voorbereiding af met bekeroverwinning op 1e divisionist Keistad.

"Vreemde ogen dwingen” en “nieuwe bezems wegen schoon” zijn zomaar twee uitdrukkingen die van toepassing zouden kunnen zijn op Dames 1. Voor het derde seizoen op rij wordt de selectie geconfronteerd met een nieuw gezicht voor de groep. 

André van Leeuwen is dit nieuwe gezicht.
In juni staat het grootste deel van de selectie op het zand en we kunnen ook nog drie zaaltrainingen in juli afwerken. Het echte werk begint weer op dinsdag 18 augustus.

De trainingen zijn fris, uitdagend en, belangrijk, er wordt veel gelachen. Meteen het weekeinde oefenen tegen Inter Rijswijk (2-1 overwinning) en DeVoKo (2-1 overwinning). De eerste contouren van het “andere D1” tekenen zich reeds af. Relatief snel komen de dames in het ritme trainen-trainen-spelen. Op zaterdag 29 augustus kennen we met elkaar een heel zware dag. Vier wedstrijden van een uur in Groot Ammers. Achtereenvolgens spelen we tegen Thor (2-0 overwinning), WIK (0-2 nederlaag), Next Volley (1-1) en wederom Inter Rijswijk (1-1). Hierna zit de selectie er fysiek een beetje door. Kleine pijntjes en wat grote pijntjes, een normaal verschijnsel in de voorbereiding. De training van dinsdag daarop staat dan ook in het teken van herstellen.

Zaterdag 5 september een verre reis naar Denekamp. Een aantal speelsters combineert dit met slapen in een tent, een beetje zwemmen, etc. . Weer vier wedstrijden van een uur. Resultaten zijn Apollo (0-2 nederlaag), De Bevers (2-0 overwinning), Protos (2-0 overwinning) en Tornado (2-0 overwinning). Dit alles leidt tot een vierde plaats (op negen) in de eindrangschikking. Fysiek gaat de groep snel vooruit en kijkt uit naar het eerste potje om het ‘echie’.

Zaterdag 12 september is het zo ver. Om 12 uur wordt er nog zo een vijf kwartier getraind, gevolgd door een teambespreking waarin de teamdoelstelling voor dit seizoen geformuleerd wordt. Tussendoor worden de nieuwe tassen en kleding rondgedeeld. De wedstrijdshirts komen er nog aan. Dan de bekerwedstrijd tegen Keistad, inmiddels opgewaardeerd tot 1e divisionist. Voor D1 een prima referentie waar we nu eigenlijk staan. Bijna de hele wedstrijd is Kalinko D1 de bovenliggende partij. De 3-0 overwinning (25-20; 26-24; 25-19) is absoluut verdiend. In de 2e set ontsnapt D1 op spectaculaire wijze na een 20-24 achterstand.

We kunnen derhalve terugkijken op een goede voorbereiding. Individueel beter worden; als team beter worden; een constant niveau houden en plezier in ’t spelletje hebben. Dat wordt voor dit seizoen het devies. Niet super belangrijk, maar wel mooi meegenomen zijn de prima resultaten. Goed voor het zelfvertrouwen en deze bekerwinst draagt daar zeker extra aan bij. Echter, “één zwaluw  maakt nog geen zomer” om maar te eindigen zoals we zijn begonnen.

Komende zaterdag (19 september) speelt D1 de eerste competitiewedstrijd thuis tegen NVC uit Nieuwegein. We hebben er heeeeeeeeeeeeel veel zin in. Komt u ook?

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden