Na meer dan 20 jaar zeer actief te zijn geweest en heel veel voor de vereniging te hebben betekend is Rokus gestopt als fotograaf bij Kalinko. 

Door privéredenen is het voor Rokus helaas niet meer mogelijk om zijn passie voor fotografie binnen de vereniging in te zetten.

Rokus heeft onlangs zijn vrijwilligersfunctie als fotograaf neergelegd. Wij als Kalinko zijn hem ontzettend dankbaar voor de wijze waarop hij de vereniging de afgelopen jaren in beeld heeft gebracht. Hij was er altijd en overal! Waarschijnlijk heeft ieder Kalinkolid wel leuke herinneringen aan hem. Zoals we elke maand doen, zetten we een bepaalde commissie of vrijwilliger in het zonnetje. Deze maand willen we de aandacht aan Rokus schenken.

Hieronder vinden jullie een kort interview met onze verenigingsfotograaf.

Mijn naam is Rokus van den Bout. Ik werk als medewerker onderzoek bij het archief van het ministerie van Defensie. Inmiddels ben ik de 60 gepasseerd. Al meer dan 30 jaar ben ik actief bij de vereniging. Naast mijn favoriete hobby Kalinko hou ik natuurlijk van fotograferen en kan ik uren besteden op het internet op zoek naar mooie artikelen. Gedurende de 34 jaar dat ik lid ben bij Kalinko heb ik in verschillende teams gespeeld, de laatste periode heb ik met Recreanten Mix 3 meegespeeld.

Recentelijk heb ik een hele mooie samenvatting van allemaal persoonlijke verhalen ontvangen van het bestuur van Kalinko. Ik wil hier iedereen die hier hun bijdrage aan heeft geleverd daar hartelijk voor bedanken.

Als sinds jaar en dag heb ik mij bezig gehouden met de PR van Kalinko en het op beeld vastleggen van bijzondere momenten binnen de vereniging. Omdat dit ook mijn hobby is heb ik hier soms wel 20 uur per week aan besteed. Dit kwam met name voor bij de kampioenschappen aan het einde van het jaar of bijzondere toernooien. Een van de leukste toernooien was het beachvolleybaltoernooi op Houtrust in 2018. Naast dit toernooi was ook het onverwachte resultaat van de CMV jongens een prachtig moment tijdens het NOJK in 2018. Zij eindigden namelijk op de 3e plaats!

Nu ik helaas geen fotograaf van de vereniging meer kan zijn, zou het natuurlijk erg leuk en nuttig zijn als hier opvolging voor komt. Ik denk bijvoorbeeld aan Kees Roos (met ondersteuning van Chantal Zanoni). We kunnen samen met de commissie vrijwilligerszaken kijken of hier invulling aan gegeven kan worden. 

Omdat Kalinko een nieuwe fotograaf zoekt zijn we natuurlijk erg benieuwd of Kees en Chantal het zien zitten om de mooie momenten van Kalinko willen gaan vastleggen. 

Rokus zal proberen om nog regelmatig naar de vereniging te komen, maar gaat iedereen heel erg missen!