Kalinko Jongens B1 én Kalinko Jongens C1 mogen zich meten met de 4 beste competitieteams in Nederland. Op 4 juni spelen ze in Emmeloord het zogeheten NGJK kampioenschap, de jaarlijkse officiële play offs van de jeugdcompetitie.

Het Nederlands Gesloten Jeugd Kampioenschap (NGJK), daar strijden de winnaars en ‘runners up’ van de hoogste klasse van de 4 regionale jeugdcompetities  tegen elkaar om het Nederlands kampioenschap. Anders dan het NOJK, dat een open inschrijving kent, spelen hier de teams zoals ze ook in de competitie zijn opgesteld.

Jongens C1 begon het seizoen met een valse start, vanwege allerlei Corona afzeggingen. Daarna 4 keer gewonnen en 3 keer verloren en zo op de tweede plaats geëindigd in de Topklasse C. De beste wedstrijd was de laatste uitwedstrijd, waarin ze de rivalen van Inter Rijswijk JC1 met 4-0 versloegen en de tweede plek veroverden. Helaas heeft onze JC1 wegens afzeggingen en planningsproblemen de drie wedstrijden tegen de nummer 1, PDK Huizen JC1,  niet kunnen spelen. Dus ze konden eigenlijk geen gooi naar het kampioenschap in de topklasse doen. Gelukkig krijgt Kalinko JC1 de kans om als runner up toch de revanche te pakken tegen PDK JC1 op het NGJK. En uiteraard tegen de topteams uit de andere regio’s, o.a. de jongens van Alterno JC1.

Jongens B1 eindigde deze maand eveneens als tweede in de Topklasse achter PDK Huizen waar het twee keer nipt van verloor. Kalinko B1 neemt het in het finaleweekend op 4 juni op tegen de kampioenen uit de Topklasse uit het noorden / oosten van het land en speelt daarnaast opnieuw tegen PDK Huizen. Deze zaterdag (21 mei) speelt JB1 echter eerst de finale van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) waarbij acht gekwalificeerde teams strijden om te Nederlandse titel.

Twee jongensteams in de nationale finales, een mooi resultaat voor het jeugdvolleybal van Kalinko!
Complimenten aan alle spelers en alle andere betrokkenen, we gaan er een knallend einde van het seizoen van maken.

Gerard van Dop (trainer/coach JB1 en trainer JC1)
Menno Lijkendijk (trainer coach JC1)