De meiden van N6-2 hebben in de tweede seizoenshelft een mooie ontwikkeling doorgemaakt. 

De eerste training in januari was nog buiten maar al snel mocht de zaal weer open en kon Kees weer met de meiden gaan oefenen op maandag en donderdagavond, samen met de N6-1.

In de eerste seizoenshelft eindigde N6-2 nog onderaan met een schamele 3 puntjes en de eerste wedstrijd tegen VOLEVO N6-3 thuis werd ondanks goed spel nog met 0-4 verloren. Maar de tweede wedstrijd uit tegen Kratos N6-2 werd met 3-1 gewonnen. Niet alleen de meiden waren superblij toen het laatste punt gemaakt werd, ook Kees was natuurlijk ingenomen met het resultaat van het harde werken in de trainingen: “Vooral is het voor de meiden belangrijk dat het kan, winnen met in drieën spelen!”

De derde wedstrijd tegen Velo N6-2 was een gedenkwaardige. Kalinko speelde zo goed dat de coach van Velo ervan overtuigd raakte dat er sommige spelers niet gerechtigd zouden zijn om nog in de N6 te spelen. Door discussies hierover tussen de coaches en met de scheidsrechter kwam het spel herhaaldelijk minutenlang stil te liggen. Maar de ouders op de tribune werden geirriteerd door het onzinnige oponthoud en begonnen plannen te smeden hoe deze dame te neutraliseren. Piet-Hein op de bok wist niet wat hij meemaakte maar bleef galant en liet de coach niet verwijderen. Nu en dan werd er door gespeeld en na de eerste set werd ook de tweede binnengehaald. De derde set ging met 27-25 naar Velo maar de vierde was weer overduidelijk voor Kalinko. Ondanks de nodige consternatie dus weer een prachtig resultaat!

Daarna weer naar Delft, nu voor een wedstrijd tegen Kratos N6-1. Er werd wat slapjes aan de wedstrijd begonnen maar elke set ging beter en de laatste werd zelfs gewonnen, met 25-18. Soms moet je een beetje inkomen en de laatste set winnen geeft weer energie!

De tweede zaterdag van maart wordt thuis tegen VOLEVO N6-4 gespeeld, zonder Febe want die is ziek. Maar ook zonder deze sterspeler ziet onze N6-2 kans om te winnen. Prachtig spel en net als tegen Velo wordt alleen de 3e set weggegeven.

Corona heerst en nog meer zieken aan onze kant zorgen ervoor dat de volgende wedstrijd tegen Zovoc niet gespeeld kan worden. Dat geldt ook voor de wedstrijd erna, uit tegen Velo waar ze ook geen team op de been kunnen krijgen. Of durven ze gewoon niet…? Om toch een balletje te kunnen slaan wordt een net opgezet in het Westbroekpark. Niet duiken, pas op de ganzenkak!

"SHITTT, de wedstrijdballen zitten onder de schijt! Van de ganzen vh Westbroekpark". Die moeten eerst schoongepoetst voor de wedstrijd tegen Kratos N6-1 thuis. Kratos speelt goed en er zijn mooie rallies te zien. Helaas gaan de eerste 2 sets verloren. De derde set is spannend maar wordt uiteindelijk met 25-27 verloren. Net als in de uitwedstrijd wordt de laatste set wel gewonnen, weer super close: 26-24. Een mooie wedstrijd met veel spelplezier.

Tweede zaterdag van april, uit tegen VOLEVO N6-4. Kalinko speelt een supergoede eerste set en wint die met 16-25. De volgende twee sets zijn voor VOLEVO:  25-13 en 25-12. Onze meiden zitten er even doorheen. De laastste set herpakken ze zich, persen er alles uit en zien kans de set binnen te halen met 25-23!

Dan eindelijk een wedstrijd tegen de jongens van Kalinko N6-3. De meiden lusten ze rauw! Maar misschien was de voorbereiding niet optimaal want helaas gaan alle sets naar de jongens. En misschien is dat ook geen schande tegen de kampioen.

Nog 1 wedstrijd te gaan: met N6-1 tegen de ouders!! Misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Tijdens de laatste donderdagavond training voor de vakantie hebben veel ouders zich aangemeld. We spelen zes tegen zes, aan de kant van de meiden is het veld iets korter. Bij de ouders wordt aan beide kanten van het veld ingedraaid. De meiden zijn ook met tien maar die draaien 1 voor 1 in. Het is een spannende wedstrijd en bij sommige ouders is de focus een probleem maar toch weten ze de eerste set nipt te winnen. De tweede set gaat naar de meiden en die zijn natuurlijk super blij. Ook de derde set winnen ze en dat is natuurlijk reden voor nog meer vreugde. De vierde set wordt gelukkig voortijdig afgebroken omdat de trainingstijd voorbij is, anders had de N6 vermoedelijk ook de vierde set gepakt.

Een mooie afsluiter van een mooi seizoen. Veel dank aan Kees voor de bezielende trainingen en aan alle ouders die steeds weer klaar stonden om te rijden, coachen, fluiten, tellen, trainen, etcetera.

Nu lekker beachen en volgend seizoen net zulke mooie ontwikkelingen doormaken!